Förkyld? Pröva nåt äckligt!

Här är den, den mest effektiva, och äckligaste, medicinen mot förkylning som jag nånsin provat. Jag hittade på den själv efter noggrant googlande häromåret då jag drogs med en riktigt jobbig förkylning som vägrade ge med sig, mitt i sommaren till råga på allt.

20140113_120639-2

Det man behöver är vitlök, honung, mald ingefära, kanel och mald kryddnejlika samt citronsaft (som saknas på bilden).

Pressa vitlöksklyftan. Pudra över rejält med ingefära, kanel och kryddnejlika. Häll på citronsaft, helst färskpressad, förstås. Häll på kokande vatten och låt dra ett tag. Sila ner i en mugg. Tillsätt honung. Drick medan det är varmt.

IMG_20140113_121716-2

Första gångerna hade jag ännu inte kommit på tanken att sila det, och då var det förstås riktigt äckligt. Det smakar fortfarande inte gott om man silar, men det blir åtminstone betydligt mindre äckligt utan en massa pulver och vitlöksbitar i. Smaken vänjer man sig vid dessutom.

Tilläggas bör att jag nu har läst på flera olika ställen att honung mister sina goda egenskaper då den värms upp, vilket betyder att det kanske är bättre att stoppa honungsskeden direkt i munnen istället för i muggen. Eller så gör man både och, varm dryck med honung känns ju bra för halsen.

Effektivt till tusen är det här, det är kryddigt och starkt och rensar direkt upp i andningsvägarna. Testa nästa gång ni är förkylda, jag vågar lova att ni inte blir besvikna! Mirakulöst frisk blir man kanske inte, men man mår väldigt mycket bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s