Ansiktsskrubb med florsocker och mandelolja

Jag utlovade ju för länge sedan ett test av ansiktsskrubb med florsocker. Det är också redan länge sedan jag testade det, men jag har inte lyckats komma mig för att blogga om det. Jag konstaterade alltså att den vanliga sockerskrubben  med råsocker är för kraftig för ansiktet, men att ett alternativ är att använda florsocker istället. Såhär gick det.

20140113_153217-3

 

Jag blandade lite florsocker, ett par teskedar kanske, med mandelolja och tillsatte lite eterisk olja av apelsin. Apelsinoljan är, som jag skrivit tidigare, bra för torr och skrovlig hud, och så är det en jättetrevlig doft som man blir glad av. När jag har läst lite mera om den har jag konstaterat att det handlar främst om valkar och skrovel på fötter som den är bra för, men jag har använt den i hudvård i flera år och den funkar fint i ansiktet och resten av kroppen.

2014-01-13 15.34.34-2

Hur som helst, när jag blandat färdigt smorde jag in ansiktet med skrubben FÖRE jag gick i duschen, eftersom jag läst på flera ställen att folk gör så. Jag försökte sedan få den att sitta kvar som en mask medan jag tvättade håret och så vidare, vilket inte var det lättaste.

Resultatet då? Nja. Jag tyckte att jag bara blev torrare i ansiktet. Men jag tror att det hade blivit bättre om jag tagit med mig skrubben in i duschen och använt den först då huden var fuktig och varm. Den blev dessutom väldigt lös i konsistensen så man får passa sig med oljemängden och tillsätta den droppvis. Kommer kanske att prova igen i sommar då min hud inte är lika känslig. Fram till dess kör jag skrubb med hamamhandske eller bara massage med fingertopparna, som jag har konstaterat att fungerar jättebra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s