Laga egen saltvattensprej

Det här är superenkelt!

image

Två matskedar salt, en tesked socker, häll på 1,5 dl kokande vatten. Rör om så saltet och sockret löser sig. Låt svalna och häll upp på sprejflaska.

Jag hade också i rosmarinolja men det är så klart inget måste. Rosmarinolja ska ha en stimulerande effekt på hårväxten men att spreja lite på längderna lär knappast göra varken till eller från. (Ja, man kan fråga sig varför jag då hade det i en deodorant men jag gillar helt enkelt doften!) Man kan använda någon helt annan olja för att doftsätta sprejen. Lagom dosering är 10-20 droppar per 50 ml, mängden beroende på om man önskar sig effekt eller bara doft.

I ett tidigare experiment tillsatte jag också lite kokosolja för jag tänkte att det typ kunde vara lite vårdande för håret, men det luktade tyvärr satan.

Vill man testa och se om rosmarin faktiskt stimulerar hårväxten så kan man koka upp 1 dl vatten, låta svalna och blanda i 20 droppar rosmarin och 10-15 droppar pepparmyntsolja, som jag också läst kan ha effekt på hårväxten. Häll upp på sprejflaska, spreja direkt i hårbottnen och massera in. Kanske det funkar, kanske inte.

Vad gäller dosering och användning av eteriska oljor bör man alltid kolla upp först om oljan man vill använda behöver doseras varsamt eller om man bör undvika den helt av någon anledning (graviditet, blodtryck etc).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s